keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kotitehtävä 10.

Visitlohja.fi - sivujen konversion kehittäminen

Mikä on Konversio

Konversiolla tarkoitetaan verkkosivuston tavoitetta ja kykyä saavuttaa sille asetettu tavoite eli sitä kuinka tehokas sivusto on. Tavoitteita voi olla monia ja itse käsittelen julkisen matkailuorganisaation sivua, jonka tavoite ei ole tuottaa rahaa, mutta jakaa informaatiota, houkutella alueelle ja ohjata asiakkaat paikallisten palveluyrittäjien sivuille. Kohderyhminä ovat Etelä-Suomen matkailuryhmät ja kokousasiakkaat sekä kiinnostuksen kohteena ovat luonnosta, liikunnasta, kulttuurista sekä lapsille suunnatuista palveluista kiinnostuneet yksittäiset matkailijat Lohjalta ja ympäri Suomen . Lisää konversiosta voit lukea kirjoituksestani Muumikonversio.


Miten tavoitteet näkyvät sivuilla

  • Kohderyhmiä kiinnostavat linkit on nostettu bannerein etusivulle
  • Sivulla on ajankohtaisia uutisia, vaihtuva kuvasarja pinnalla olevista tapahtumista sekä tapahtumakalenteri
  • Uutiset ja ajankohtaiset voi tilata RSS-syötteenä, eli tieto on helposti tilattavissa
  • Tärkeimmät palvelukokonaisuudet on avattu juurisivuiksi ja sivukartta linkkeineen on sivuna alla.
  • Suoraan etusivulta voi tilata printtimateriaalia ja myös selata esitteen web-versiota

Miten visitlohja.fi konversiota tulisi kehittää 

  • Mielenkiintoa on pyritty ylläpitämään vaihtuvilla bannereilla ja ajankohtaisilla uutisilla Lohjasta, mutta tämä ei ole kasvattanut viipymä. Mielenkiinnon lisäämisestä lisää ajatuksia edellisessä kirjoituksessani
  • Sivuja ei ole tällä hetkellä Mobiilioptimoitu. Tämä lisäisi sivujen käytettävyyttä
  • Ryhmiä ei ole muuten huomioitu, kuin pienellä myynti ja varaukset – linkillä. Ryhmäpaketit ja niitä myyvät yritykset voisi nostaa paremmin esille
  • Sivuilla on myös paljon linkkejä, jota ohjaavat ulkopuolisille sivuille. Voisi miettiä, miten saman asian saisi kerrottua omilla sivuilla.

1 kommentti:

  1. Onko muutokset jo laitettu käyntiin? Muistakaa myös seurata miten ne vaikuttavat!

    "Sivuilla on myös paljon linkkejä, jota ohjaavat ulkopuolisille sivuille. Voisi miettiä, miten saman asian saisi kerrottua omilla sivuilla." minusta itseasiassa ulospäin linkitys on myös hyvää asiakaspalvelua teiltä.

    VastaaPoista