sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kotitehtävä 7.

Muumikonversio


Saat katsoa piirrossarjoja iPadistäsi 1 tunnin kolme kertaa viikossa (ma, ke, ja su). Pidät erityisen paljon Muumilaakson tarinoista ja haluaisit katsoa niitä joka päivä. Tavoitteesi on, että voisit katsoa sarjaa 7 kertaa viikossa. Kun olet päässyt tavoitteeseesi, on tapahtunut niinsanottu Muumikonversio. Muumikonversio, tai konversio kuten aikuiset sitä kutsuvat, on hallittu muutos (lähtötilanteesta) tavoitteeseen.

kuva: Entressen kirjasto

Jotta onnistuisit muumikonversiossa, tulee sinun muistaa nämä seikat:



Ole mahdollisimman läpinäkyvä alusta loppuun asti. Sinun ei tarvitse laittaa näkymättömyysviittaa päälle, mutta kerro, että haluat katsoa muumilaakson tarinoita, koska ne ovat hyviä suomalaisia tarinoita. Voit myös luvata, että vastapalveluksena menet kiukuttelematta nukkumaan ja myös pitää lupauksesi.


Rakenna luottamus ja turvallisuuden tunne. Huomaa, että pelkkä lupaaminen ei riitä, vaan sinun pitää saada vanhempasi uskomaan lupauksesi. Voit esimerkiksi pyytää esikouluopettajaasi kirjoittamaan vanhemmillesi, että nukut päiväunet kiltisti. Jotta lupauksesi olisi entistäkin luotettavampi, pese hampaat ja vaihda pyjama puolituntia ennen nukkumaanmenoaikaa.

Poista kaikki käytettävyysongelmat ja ylimääräiset toiminnot. Voit myös kertoa, että iPad on heti muumilaakson tarinoiden jälkeen muiden käytettävissä ja että akku on ladattu.
 

Miten laskea Muumikonversioarvo

Kun olet vähän isompi, voit laskea muumikonversioarvosi. Lähtötilanteessa muumikonversioarvosi oli 1,79 % ja tavoitteesi oli kasvattaa arvo 4,16 %. Muumikonversioarvosi voit laskea tällä kaavalla Xh/(7*24h)*100.




4 kommenttia:

  1. hahaha Helena tää oli hauska!

    VastaaPoista
  2. =D Hyvä, se oli mun tavoite? Mitenköhän lasketaan hauskuuden konversioarvo? ;)

    VastaaPoista
  3. LOL toimii! Tiesitkö, että bhutanissa käytetään oikeasti BKT:n asemesta Gross National Happiness mittaria.

    VastaaPoista