tiistai 12. helmikuuta 2013

Kotitehtävä 3.

Informaatiotulva ja miten siinä erottua

 
Kuva: Seth Godin what matters now


Seth Godinin What Matters Now on informaatiotulvaa ja sen suodattamista


Elämme tietotulvan keskellä, josta meidän on poimittava meille oleellinen informaation. Aluksi suodatamme haluamamme uutiset ja aiheet, meille sopiville alustoille. Valitsemme RSS-lukijaan meitä kiinnostavat blogit ja uutiset tai Facebookissa olemme taas valinneet ystävämme ja ”tykkäyksemme” kertomaan meille päivän kuulumiset uutissivullamme. Viesti on aina ytimekäs sekä nopea lukea ja hyppy aiheesta toiseen on valtaisa, vain muutamien minuuttien jopa sekuntien sisällä..

Näin on myös Seth Godin kirjassa. Godin on pyytänyt (suodattanut) ajatuksia yli 70:ltä aikamme ajattelijalta ja koonnut ne eKirjaksi (alustalle). Ja kuten Facebookin uutissivulla aiheet vaihtelevat laidasta laitaan Rhonda Byrnen tai Paulo Choelhon tyyppisistä elämän hallinta ohjeista SOME markkinointiin.

Seth Godinin What Matters Now on internetmarkkinointia


Godinin kaava on hieno. Hän tuntee kohderyhmänsä, tekee sen mukaisesti kirjan mikä on mielenkiintoinen, aito sekä uskottava ja tekee kirjan hankkimisen helpoksi eri foorumeilla, joissa tietää lukijoidensa liikkuvan. Lukijat kiinnostuvat kirjasta jakavat sitä eteenpäin ja näin uudet lukijat löytävät Seth Godinin blogin. Kuten Godin itse toteaa kirjassaan: “In a digital world, the give I give you almost always benefits me more than it costs.”.

Seth Godinin What Matters Now on opettavainen


Opin, että me suodatamme sen mitä haluamme ja haasteena on saada juurikin oma viesti mahdollisemman moneen suodattimeen.

5 kommenttia:

  1. Moikka, tykkään kirjoitustesi sisällön lisäksi erityisesti tektien pituudesta. Pieni on kaunista, eikös niin?

    VastaaPoista
  2. Hei, Janne! Kiitos kommentista...Muutkin siis tekevät läksyjä näin sunnuntaina. ;) Kirjoitan tosiaan mielelläni ytimekkäitä tekstejä ja ainakin näin blogimaailmassa tuntuvat toimivan ihan kivasti.

    VastaaPoista
  3. Tosi ytimekästä, hienoa! Itselläni tuntuu tekstit vähän venyvän :)

    VastaaPoista
  4. Mutta ne ovat silti asiaa täynnä, eikä mitään jaarittelua. Jatka samaan malliin! =)

    VastaaPoista
  5. Muistakaa, että lyhyen tekeminen ei aina tarkoita, että se on nopeampi tehdä vaan jopa päinvastoin.

    VastaaPoista