sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kotitehtävä 5.

Google Alerts valvoo, kun sinä nukut


Google Alerts eli Google ilmoitukset on mediaseurantatyökalu, joka on silmäsi ja korvasi internetin valtaisassa viidakossa. Työkalu toimii, niin että valitset sanoja tai aihealueita, joita haluat seurata ja Google ilmoitukset lähettävät sinulle ilmoituksen sähköpostiin tai RSS-lukijaan, kun haullasi löytyy uutta sisältöä.

Alertsia voi käyttää turhamaisuuteen ja selvittää keskustellaanko tai mainitaanko sinut netissä tai sitten sitä voi käyttää työssään hyödyksi. Ammatillisesta näkökulmasta voi tehdä hakuja esimerkiksi kilpailijoista, yleisesti tehdä oman toimialan seurantaan tai etsiä keskusteluja omasta yrityksestä.

Tässä ohjeet miten homma lähtee käyntiin

 


Ilmoituksia Lohjalta

Itse en ole Google Alertsia käyttänyt, mutta olen kyllä tiennyt sen olemassa olosta. Päätin siis testata työkalua muutamalla töihini liittyvällä sanalla: Lohja, Tytyrin Kaivosmuseo ja tapahtumat Lohjalla. Asensin vaihtoehdon ”kaikki tulokset” ja tilasin ilmoitukset sähköpostiini kerran päivässä.

Toistaiseksi tulosta on tuottanut vain Lohja. Tämä yllätti siinä mielessä, että päivitämme tapahtumapalstaamme päivittäin, mutta toisaalta harvemmin tapahtuman nimi on tapahtumat Lohjalla ;) Ja Tytyrin Kaivosmuseo nukkuu vielä talviunta, joten mitään uutta ei ole myöskään sillä rintamalla.

Lohja haulla eniten on tullut asuntomyynti-ilmoituksia, mutta muutama myös ihan hauska ja hyödyllinen ”Alertti”. Ensimmäinen oli Demi-Lehden keskustelu otsikolla ”Tiiättekö missä Lohja ON? :) Keskustelua oli hauska lukea. Joukossa oli totta kai aikamoista pulppia, mutta myös aiheellisia kommentteja. Teki mieleni itsekin kommentoida, mutta totesin että olen varmaan liian vanha päivittämään kyseisen lehden keskusteluja, koska en löytänyt mistä olisin voinut keskusteluun osallistua (todennäköisesti olisi pitänyt kirjautua sivulle). Päättelin kuitenkin, että juurikin vastaavien keskustelujen löytämiseen Google Alerts on omiaan.

Lisäksi Alertsien kautta sain myös  tiedon, koska Lohjan Rantajamit julkistavat ensi kesän esiintyjät. Ja olinkin ensimmäisten joukossa ilmoittamassa odotetun uutisen Facebook sivuillamme.

Tulen jatkamaan Google Alertsin käyttöä. Parannan hakusanoja, tulen testaamaan erilaisia sanapareja sekä myös hyödyntämään kehittyneitä hakuvaihtoehtoja, kuten +,- ja ””. Ja ehkä huomasitte, että yritän myös selvittää löytääkö alerts blogiani asettamillani sanoilla.


5 kommenttia:

  1. Minullakin toistaiseksi vähän ristiriitaisia tuloksia, tuntuu että Google ei löydä kovinkaan paljon tuloksia, vaikka hakusanani ovat aika yleisiä. Ehkä hakujani pitää vielä laajentaa tai miettiä hakusanat uusiksi.

    VastaaPoista
  2. Hakusanojen etsiminen on tosiaan oma taiteenlajinsa. Ajattelin myös tutustua muihin vastaaviin työkaluihin, ja verrata, mitkä asiat jää Googlelta "huomaamatta".

    VastaaPoista
  3. Samoin, ei hälyyttele ollenkaan...

    VastaaPoista
  4. Olet muuten tähän mennessä eka, joka oikeasti ehti testata ohjelman toimivuutta. Suurin osa vain laittoi vikana iltana ohjelman toimintaan. Plussa siitä!

    VastaaPoista